Spagetti frutti di mare

En supergod måltid som verkligen förgyller gomseglet!!
Tillagningstid ca 30 min

Antal portioner: 4
Ingredienser
400 g spaghetti 
1 kg blåmusslor, sköljda och ansade  
12 st pilgrimsmusslor
6 st vitlöksklyftor, skalade, varav 4 skivade och 2 delade mitt itu
1 st selleristjälk, delad i tre
1 dl extra jungfruolja
1 dl vitt vin
1 dl skaldjursfond
125 g hela skalade tomater
salt, vitpeppar
2 msk strimlad persilja

Gör så här

1. Värm hälften av oljan i en kastrull. Lägg i blåmusslor, de delade vitlöksklyftorna och selleri.

2. Häll i vinet och täck med lock. Allt detta ska gå ganska snabbt. Stäng av värmen när musslorna öppnat sig.

3. Sila av vätskan och spara den. Lägg musslorna på en tallrik och täck med plastfilm.

4. Bryn den skivade vitlöken i en kastrull med 2 msk olja, tillsätt sedan musselspadet och skaldjursfonden.

5. Krossa tomaterna och häll dem i kastrullen, låt såsen koka i ca 20 minuter på svag värme. Smaka av såsen med salt och peppar.

6. Stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor i resterande olja, hur lång tid beror på storleken på musslorna.

7. Lyft dem ur stekpannan, salta och peppra. Lägg dem på en tallrik och täck med plastfilm.

8. Koka pastan i saltat vatten, häll av den när den är al dente.

9. Blanda spaghettin med såsen, lägg i musslor, låt det koka ihop i 1 minut.

10. Fördela pastan på tallrikar, strö över persilja och garnera med pilgrimsmusslor.

Kommentarer :

#1: Eva Maigaard

Ser himla gott ut! Ska be hobbykocken laga ;)

skriven

Kommentera inlägget här :